Microblading in het kort

Microblading is een nieuwe semi-permanente make-up techniek, waarmee je mooie wenkbrauwen kunt creëren. Wenkbrauwen zijn momenteel dé blikvangers van een make-up look. Met behulp van microblading hoef je niet elke ochtend veel tijd te verliezen met het shapen en opmaken van je wenkbrauwen en hoef je er een tot twee jaar nauwelijks meer naar om te kijken. Is microblading iets voor mij? Lees hier meer over de voor- en nadelen van microblading.

Bij microblading wordt gebruik gemaakt van van een manuele pen met daarin 14-16-18 ultrafijne steriele naaldjes op een rij.
De naaldjes worden in de inkt gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vegende en vloeiende beweging aangebracht in de epidermis (opperhuid).

Er worden kleine ‘strokes’ gezet, die echte wenkbrauwhaartjes nabootsen en die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.
Doordat de haartjes een voor een worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor genomen moet worden en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Uiteindelijk zal deze behandeling je wel tijdwinst opleveren, want je hoeft niet meer elke dag in de weer met wenkbrauwpotloden en wenkbrauwpoeder.

De wenkbrauwen die gecreëerd worden met microblading blijven tussen de een tot twee jaar mooi zitten.

Voor wie is microblading geschikt?

Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes. De hairstrokes die met microblading worden gezet zijn niet van echte wenkbrauwhaartjes te onderscheiden, waardoor het een natuurlijk resultaat geeft. Je kunt met mircoblading niet alleen wenkbrauwen met missende delen opvullen, maar zelfs complete nieuwe wenkbrauwen creëren, bijvoorbeeld bij mensen met alopecia (pleksgewijze kaalheid). Microblading kan ook toegepast worden als vervanging voor het dagelijks aanbrengen van make-up.

Voordelen van microblading

Hierboven benadrukten we al dat microblading tijdwinst oplevert, maar er zijn nog meer voordelen. We zetten ze hier voor je op een rij:

  • Tijdwinst
    Je wenkbrauwen altijd in model en mooi opgemaakt. 
  • Natuurlijk effect
    Microblading is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.
  • Minder agressief voor de huid
    Microblading is minder agressief voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en men minder last heeft van pijn en zwelling.
  • Binnen 3 dagen te verwijderen
    Hoewel het de bedoeling is dat je van microblading zo lang mogelijk plezier hebt, kan het zijn dat je er toch spijt van hebt of dat je niet blij bent met het resultaat. Dan is het mogelijk om tot drie dagen na de behandeling het pigment te verwijderen door de korstjes weg te krabben.

Nadelen en risico's van microblading!!!!!

Hieronder zetten we ook de eventuele nadelen van microblading voor je op een rij:

  • Geen variatie in wenkbrauwvorm en -make up
    Ben je iemand die graag vaak wisselt van look, dan kun je beter geen semi-permanente of permanente make-up nemen.
  • Allergische reacties
    Heb je vaak last van allergieën, dan moet je voorzichtig zijn met microblading. Het pigment zou een allergische reactie kunnen uitlokken. Raadpleeg eerst een dermatoloog of gespecialiseerde beautysalon.
  • Niet tijdens de zwangerschap
    Microblading wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn.
  • Liever niet bij diabetespatiënten
    Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties en daarom is het af te raden of er moet extra veel aandacht besteed worden aan goed ontsmetten.
  • Overige contra-indicaties
    Overige contra-indicaties voor microblading zijn: hemofilie, hepatitis, aids, huidkanker, eczema, wondjes en het gebruik van bloedverdunners.

De behandeling

We starten met een Intake gesprek en gaan samen het formulier invullen, nadat alles goed is uitgelegd en besloten is wat de wens van de klant gaat worden tekenen we samen het formulier en kan de behandeling gaan beginnen. 
Na het uitvoerig besproken te hebben van hoe de wenkbrauwen er uit komen te zien worden de wenkbrauwen schoongemaakt en begint het uittekenen op het gezicht, ook wel browmapping genoemd. Aan de hand van een speciale meettechniek wordt de ideale vorm bepaald. Vervolgens worden de strokes gezet. Het pigment (Permablend) wordt goed aangebracht in de kleine krasjes die gezet zijn en tussentijds schoongemaakt. Na de behandeling worden de wenkbrauwen schoongemaakt met een voedende huidreiniger. Uitsluitend wordt er een verzachtende zalf aangebracht die naderhand wordt meegegeven voor dagelijks gebruik gedurende het helingsproces.

Herstelproces en Touch-Up 

De eerste dagen hebben de wenkbrauwen een intense kleur wat in de dagen daarna zal minderen en zullen er korstjes ontstaan. Vervolgens zullen de korstjes los gaan laten en lijkt het pigment te vervagen. Dit is een normaal proces waarin het pigment de dagen daarna terugkomt. De plekken waar het pigment niet goed genoeg is teruggekomen worden gevuld tijdens de Touch-Up na 6-8 weken in overleg met de klant  

  • Tarief
    Een microblading behandeling kost €250 inclusief de Touch-Up na 6-8 weken.
    Dat lijkt misschien een flink bedrag, maar vergeet niet dat je er tussen 1 tot 2 jaar baat bij hebt. Vanuit dat perspectief vallen de kosten dus wel mee.

 

Voorzorg en nazorg microblading

 

Voorzorg

30 dagen voor de behandeling wordt het volgende afgeraden;

botox en fillers
– fruit of milk acids peeling
– laser behandelingen
– chemische peeling
– overmatig blootstelling aan UV A & UV B

24 uur voor de behandeling;

– drink geen koffie, cola en redbull op de dag van de behandeling (geen cafeïne) Ook geen groene thee.
– geen alcohol drinken en geen drugs gebruiken
– geen bloedverdunners gebruiken (in overleg met jouw arts)
– geen aspirine, naproxen of ibuprofen slikken. Paracetamol mag wel.

Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf voorafgaand aan de pigmentatie

 

Nazorg

Tijdens het zetten van semi-permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wondje ontstaat. Als je de wenkbrauwen goed verzorgt, duurt het ongeveer 7 -10 dagen voordat de korstjes verdwenen zijn en zes weken tot de behandelde huid volledig genezen is. 

Behandel de wenkbrauwen als volgt:

Breng na de behandeling een dun laagje van de aftercare zalf aan die je van mij hebt gekregen. Doe dit met een schoon wattenstaafje en niet met je vingers.

Let op:

  • Je mag wel douchen maar zorg ervoor dat de eerste 10 dagen na de behandeling je wenkbrauwen droog blijven. Komt er toch wat water op de wenkbrauwen, dep deze dan voorzichtig droog. (niet wrijven)
  • Na de eerste dag mag je 1-2 maal daags een DUN laagje zalf aanbrengen. Niet meer schoonmaken. 
  • Alleen als je tijdens de genezing last hebt van een droog/ trekkerig gevoel, mag tot maximaal 3 daags een dun laagje aftercare zalf aanbrengen. Dit is meestal bij klanten met een droge huid. 

Ook door te zweten kunnen de wenkbrauwen nat worden. Het is daarom aan te raden om de eerste 72 uur na de behandeling niet te gaan sporten. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

  • De behandelde huid zo min mogelijk aanraakt.
  • niet krabt aan de behandelde huid
  • de behandelde huid niet bedekt met strakke of bevuilde kleding
  • de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband
  • (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt
  • de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank

De behandelde huid blijft ook na de genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je wenkbrauwen daarom altijd in met een zonnebrand met een hoge factor. 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.